Bergslagens Räddningstjänst är ett kommunalförbund i Östra Värmland och består av kommunerna Karlskoga, Kristinehamn, Filipstad, Degerfors, Hällefors och Storfors. Din huvudarbetsplats kommer att finnas i Karlskoga/Kristinehamn, men du kommer att arbeta i övriga medlemskommuner i förbundet. Inom Bergslagens Räddningstjänsts organisation finns det ca 90 heltidstjänster och cirka 90 stycken Räddningspersonal i beredskap, fördelat på 8 brandstationer. Vår verksamhet omfattar utryckande skadebegränsning, förebyggande brandskydd och mottagning av olika typer av larm, främst trygghetslarm. Dessa 3 olika verksamheter sköts av olika avdelningar; Räddningsavdelningen, Skyddsavdelningen och Larmcentralen. Vi är placerade i östra Värmland med goda kommunikationsmöjligheter och härliga miljöer. Bergslagens Räddningstjänst kan ge dig stora utvecklingsmöjligheter med gott medarbetarskap och en härlig team-känsla. Vi på arbetsplatserna i förbundet trivs jättebra och önskar även att du ska göra det. Välkommen in med din arbetsansökan.

Förebyggande
Skyddsavdelningen ansvarar för att bedriva räddningstjänstens brandförebyggande arbete. Detta innebär att avdelningens personal arbetar med tillsyner, ärendehanteringar, utbildning, rådgivning, information, byggsamråd, skyddskommittémöten på företag, stadsplanerings-möten mm. Årligen genomför avdelningen cirka 150 tillsyner, utbildar ca 2500 personer och svarar på ca 700 ärenden.

Arbetsuppgifter
Som utbildare ingår du i Skyddsavdelningen, där de primära arbetsuppgifterna är att hantera myndighetsutövningen enligt inom Lagen (2003:778) om skydd mot olyckor och Lagen (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor, med avseende på olycksprevention och tillstånd. Du kommer i huvudsak att genomföra utbildningar inom brandförebyggande arbete men kan även komma att bli delaktig i förbundets övriga förebyggande brandskyddsarbete. Vår ambition är att erbjuda professionell rådgivning, motiverande coachning och utbildning till verksamheter inom brandskyddfrågor. Tjänsten kan komma att anpassas baserat på din bakgrund och erfarenhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet alternativt relevant utbildning från liknande arbete, gärna i kommun eller annan offentlig verksamhet. Relevant utbildning kan vara Tillsyn A och Tillsyn B via MSB. Att du har B-körkort är en förutsättning. Erfarenheter i att genomföra utbildningar är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ha en god datorvana. Personlig lämplighet är avgörande för att hantera arbetsuppgifterna.

Arbetstid
Dagtid vardagar

Övrigt
Sysselsättningsgraden är 100%.

Upplysningar
Är du intresserad? Kontakta avdelningschef Tomas Carlsén på e-postadress  tomas.carlsen@brt.se för mer information.

Fackliga företrädare för Vision är Hannu Kuusela och för Ledarna Larz Eidwall.

Ansökan
VÄLKOMMEN med din skriftliga ansökan till bergslagens.rtj@brt.se senast den 1 december. Ange ”Ansökan Utbildare/tillsynsförrättare” i rubrikraden.